Uw telefoon desinfecteren?

THP Clean Mobile is gespecialiseerd in het professioneel desinfecteren van telefoons. Na de desinfectie kan de gebruiker weer veilig met een schone telefoon werken. Goede hygiëne verlaagt de kans dat bacteriën, schimmels en virussen zich via een telefoon verspreiden. Wij zijn fulltime gecertificeerde reinigingsprofessionals en kunnen uw apparaten voor u reinigen, zodat u weer met een fris gevoel aan het werk kunt.

Waarom een mobiel desinfecteren?

Er zijn diverse redenen waarom u uw mobiele telefoon zou moeten laten desinfecteren. Een mobiele telefoon is een verzamelplek voor bacteriën. Hierdoor kunnen ziektes makkelijker overgedragen worden. Tegenwoordig is iedereen zeer gebrand op persoonlijke hygiëne. Een punt wat daarbij vaak over het hoofd gezien wordt, is de mobiele telefoon.

Als je bijvoorbeeld in je handen niest, en daarna de telefoon aanraakt, komen virussen uit jouw lichaam op de telefoon. Of wanneer je naar de wc gaat en daarna, voor het handen wassen, de telefoon aanraakt, komen deze bacteriën op de telefoon. Regelmatig handen wassen gaat hiermee volledig teniet. Doordat je met jouw schone handen een vieze telefoon oppakt, komen alle bacteriën en virussen direct weer terug op jouw handen.

Er zijn al verschillende onderzoeken geweest naar het aantal bacteriën op telefoons. In 2012 heeft een onderzoek al aangetoond dat een smartphone zelfs tienmaal meer bacteriën heeft dan een wc-bril. Dit komt doordat een toilet vaak schoongemaakt wordt, en een telefoon vaak wordt vergeten.

Het is echter niet verstandig om een telefoon zelf te desinfecteren met huis-tuin-en-keuken middelen. Hierdoor kan de telefoon zwaar beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Het is daarom zeer aan te raden om de telefoon regelmatig professioneel te laten reinigen en desinfecteren, en het verder zelf bij te houden met speciale doekjes of een UV-C desinfectieapparaat.

Voordeel van telefoon ontsmetten

Er zitten diverse voordelen aan het laten desinfecteren van de telefoon. Wij hebben een aantal voordelen voor de gebruiker en werkgever op een rijtje gezet:

  • De gebruiker heeft een fris gevoel;
  • Er is minder kans op verspreiding van bacteriën, virussen en schimmels;
  • De kans op ziekteverzuim neemt af;
  • Hogere betrokkenheid van collega’s bij organisatie;
  • Hogere werknemerstevredenheid;
  • Hogere productiviteit.

Neem direct contact op met THP Clean Mobile als u uw telefoon, of de telefoons van uw werknemers, professioneel wilt laten desinfecteren. Wij kunnen u hier altijd een vrijblijvende prijsopgave voor sturen.

Contact opnemen

Hoe werkt het desinfecteren van telefoons?

Om een telefoon effectief en onschadelijk te desinfecteren, maken wij gebruik van UV-C straling. Dit is ultravioletstraling en kan artificieel nagebootst worden met lampen. Bij blootstelling aan deze straling kan de telefoon gedesinfecteerd worden.

De effectiviteit van de desinfectie is afhankelijk van een aantal aspecten. Zo is het belangrijk dat de telefoon voor een bepaalde tijd van alle kanten wordt belicht met de UV-C straling. Er treedt dan geen schaduwwerking op. Op deze manier is UV-C desinfectie net zo effectief als desinfecterende chemicaliën.

Wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren?

Reinigen of schoonmaken is het verwijderen van (on)zichtbaar vuil. Bij het desinfecteren worden de bacteriën, virussen en schimmels inactief gemaakt of gedood. Het aantal nog aanwezige micro-organismen is dan teruggedrongen naar een aanvaardbaar niveau. Het desinfecteren van mobiele apparatuur kan snel en veilig worden gedaan met UV-C lichttechniek. De telefoon wordt een aantal seconden belicht met de UV-C straling. Deze straling verstoort het DNA van de bacteriën op zo’n manier dat zij zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en/of afsterven. Hierdoor wordt het aantal micro-organismen aanwezig op de telefoon teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau.

Het is belangrijk om te weten dat zonder reiniging, desinfectie niet mogelijk is. Bacteriën, virussen en schimmels kunnen zich verschuilen achter huidvetten en ander vuil. Hierdoor blijven ze actief na de desinfectie. Om deze reden moet een telefoon eerst gereinigd worden en daarna gedesinfecteerd.

“Zorg voor een fris gevoel en laat tijdig uw telefoon desinfecteren”

Benieuwd hoe het beste een mobiel van Apple, Samsung, Motorola, OnePlus, Sony, Xiaomi, LG of Huawei kan schoonmaken en desinfecteren. Klik op de link van het desbetreffende telefoonmerk voor een uitgebreid stappenplan.

De opkomst van telefoons

In 2007 kwam de eerste iPhone op de markt, die direct een enorm succes werd. Hiermee werd de smartphone strijd geboren, daar in 2008 voor het eerst een telefoon met Android ontwikkeld werd. Sindsdien zijn smartphones niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Op de dag van vandaag heeft bijna iedereen wel een smartphone, en wordt deze meerdere uren per dag gebruikt.

Verder zal een smartphone de komende jaren nog veel meer gebruikt gaan worden. Doordat schermen groter worden, en smartphones meer kunnen, gaan deze nog meer gebruikt worden dan nu. Hierdoor zullen er ook meer virussen overgedragen kunnen worden via de telefoon. Het is daarom zeer belangrijk om de telefoon regelmatig grondig schoon te maken en te desinfecteren met passende producten.

Ga maar eens na, hoeveel gebruikt u uw smartphone? Wellicht hebt u er zelfs twee, één voor werk en één voor privé zaken. U zult ongetwijfeld uw telefoon vaak in uw handen hebben. Wellicht gaat deze zelfs mee naar de wc. Dan wordt het zeker eens tijd om de telefoon goed te laten desinfecteren. Daarnaast komt een telefoon op zeer veel plekken. U legt de telefoon ongetwijfeld soms ergens neer, hij zit in uw broekzak, tas of u houdt hem tegen uw oor.

Hoe blijft een telefoon schoon?

Er zijn diverse manieren om een telefoon schoon te houden. Dit betekent handen wassen met handzeep en dagelijks de telefoon schoonmaken of ontsmetten. Dat laatste kan lastig zijn, want veel schoonmaak- en desinfectiemiddelen bevatten alcohol. Dit kan de beschermlaag van een telefoonscherm beschadigen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waarmee een telefoon wel schoongemaakt kan worden. Wij hebben enkele voorbeelden voor u uitgezocht. Hieronder liggen wij de voorbeelden toe, maar u kunt ook de vlog bekijken!

Professionele reinigingsdoekjes

Er bestaan professionele reinigingsdoekjes voor mobiele toestellen. Als u uw telefoon hier dagelijks mee reinigt, zal deze mooi schoon blijven. Een voorbeeld van een professioneel reinigingsdoekje is het Happy Clean Hardware reinigingsdoekje. Dit doekje bevat een biologisch reinigingsmiddel.

Bestel reinigingsdoekjes

Smartphone desinfecteren met UV-C straling

Wij hebben als dienstverlening dat wij uw smartphone kunnen desinfecteren met het UV-C desinfectieapparaat. Dit apparaat is speciaal ontworpen voor desinfectie van mobiele telefoons. Bij gebruik is uw telefoon binnen 30 seconden volledig gedesinfecteerd. Het maakt niet uit wat voor telefoon u hebt en van welk merk deze is. Van Apple tot Samsung tot Nokia, wij reinigen het voor u.

Huis, tuin en keukenartikelen

Vaak hebt u onbewust ook genoeg spullen in huis om uw telefoon mee schoon te maken zonder dat deze beschadigt. Wij hebben speciale DIY-video’s op onze website staan, waarin wij u laten zien en tips geven hoe u uw telefoon reinigt met spullen die u in huis hebt. Bekijk de onderstaande video om erachter te komen hoe u makkelijk uw telefoon kan schoonmaken. Voor een professioneel resultaat adviseren wij echter professionele reiniging.

Andere apparaten laten desinfecteren

Naast een telefoon gebruikt u ook andere apparaten zeer vaak. Hierbij kunt u denken aan uw tablet of laptop. Het is van belang dat deze ook professioneel gereinigd worden, om dezelfde redenen. Ook via deze apparaten kunnen virussen, bacteriën en schimmels verspreid worden. Ook deze apparaten kunnen wij voor u op professionele wijze reinigen.

Laat professioneel uw telefoon desinfecteren

Wilt u uw telefoon professioneel laten desinfecteren? Neem dan direct contact op met THP Clean Mobile. Wij geven u tevens graag advies over het reinigingsproces en de middelen die u hierbij kunnen ondersteunen. U vraagt via onze website een prijsopgave aan.
Contact opnemen

Advies over schone mobile devices

U neemt uw laptop, telefoon en tablet overal mee naar toe. Aangezien deze vervuild raakt en daarmee de verspreiding van micro-organismen wordt vergroot, is het van belang de devices regelmatig schoon te maken. Wij geven u graag advies over het reinigingsproces en over de middelen die u hierbij kunnen ondersteunen.

Contact opnemen
?